ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Zeytinyağlı fasulye tarifi

Zeytinyağlı fasulye tarifi

Zeytinyağlılar listesinin en başında bulunan bir yemek. Hem kalorisi düşük hem de lezzetli!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 kilogram taze fasulye
  • 3 orta boy domates
  • 4 tane kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Taze fasulyenin her iki tarafındaki kılçıkları ince keserek çıkarın. Fasulyeleri ikiye bölün. Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Düdüklü tencereye yarıya kesilmiş fasulyeleri, domatesleri, soğanı, şekerleri ve zeytinyağını koyun, kapağını kapatıp üzerine hiç su eklemeden 30 dakika pişirin. Son olarak dereotu veya maydanozla süsleyip soğuk olarak servis edin.



pratik yemekler pratik yemek tarifleri taze fasulye tarifi

Size Önerilerimiz