ORTA ZORLUKTA

Zeytinyağlı enginar dolması tarifi

Zeytinyağlı enginar dolması tarifi

Kandaki şeker oranını ayarlayan, kolesterolü düşüren enginarı bir de böyle deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 8 adet enginar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım demet dereotu
  • 3 adet kesme şeker
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pirinci ılık suda bekletin. Kuş üzümünü ılık suda bekletin. Enginarı limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyun içinde bekletin. Tavla zarı formunda doğranmış soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Kuş üzümü, tuz, şeker, karabiber, yenibahar, limon suyu, kıyılmış dereotu ve 2 bardak su ekleyin. Kısık ateşte dolma içini pişirin.

Enginarın çanak kısmına dolma içinden koyup, ikinci enginarı üstüne kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, 1 bardak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı koyun. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.


enginar Zeytinyağlı Tarifleri