ORTA ZORLUKTA

Zeytinyağlı bakla tarifi

Zeytinyağlı bakla tarifi

Sinirli ve uykusuz anlarınızda bu lezzetli yemek sizi çok rahatlatacaktır.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 500 gram taze bakla
  • 1 çay bardağıi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 orta boy soğan
  • 1 bardak su
  • Dereotu

Hazırlanışı

Baklaları, taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra baklaları içine atıp karıştırın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. 1 tatlı kaşığı unu 1 bardak suda eritin ve baklalara ekleyin. Bu şekilde 20-25 dakika pişirin.

Piştiğinden emin olunca kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu ile süsleyin. İster sarımsaklı, ister sade yoğurtla servis yapın.


Bakla sebze yemeği tarifleri Zeytinyağlı Tarifleri