ORTA ZORLUKTA

Zeytinli ekmek tarifi

Zeytinli ekmek tarifi

Güzel bir kahvaltının yanında severek yiyebileceğiniz yumuşacık bir ekmek tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 300 mililitre ılık su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 450 gram un
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 çay kaşığı kuru maya
  • 50 gram toz parmesan peyniri
  • 10 yaprak fesleğen

Hazırlanışı

Fesleğenleri doğrayın. Unu eleme aracınız varsa birkaç kez elekten geçirerek inceltin. Geniş bir seramik kap içinde inceltilmiş un, kuru maya, zeytinyağı, su, tuz ve toz şekeri karıştırıp hamur haline gelene kadar yaklaşık 20 dakika yoğurun. İşlem tamamlanmadan 5 dakika önce toz parmesan peynirini, zeytini ve fesleğenleri bu hamura ekleyin.

Hamuru düz bir tabağa yerleştirip üzerini pamuklu bir kumaş ile kapatın, 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada fırın sıcaklığını 190-200 dereceye getirin, fırın tepsinizi hafif yağlayın ya da fırın kağıdı ile kaplayarak hazırlayın.

Dinlenen hamurunuza istediğiniz şekli verin ve üzerini hafifçe ıslatın. Fırına yerleştirdikten maksimum 50 dakika sonra sıcak ekmeğinize kavuşabilirsiniz.

Hamurun güzel bir şekilde mayalanması için dinlenme yeri olarak ışıklı bir dolap ya da hafif ılık bir ortam seçebilirsiniz.

pratik yemekler pratik yemek tarifleri ekmek tarifleri