GeriHamur İşi Tarifleri Zeytin ezmeli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytin ezmeli ekmek tarifi

Zeytin ezmeli ekmek tarifi

Bu ekmeği içine zeytin yerine başka malzemeler koyarak da yapabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2+1/4 tatlı kaşığı instant maya
  • 4+1/2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
Dolgusu için:
  • Zeytin ezmesi

Zeytin ezmeli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Süt ve tereyağını bir sos tenceresine alarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Maya ve toz şekeri ekleyerek 5 dakika mikserde ya da derin bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Karışıma 4 su bardağı unu ekleyin. Hamuru bir kenara alarak yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Zeytin ezmeli ekmek tarifi

2 katı büyüklüğe gelen hamura yarım su bardağı un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Hamuru unlu bir tezgaha alarak dikdörtgen şeklinde açın. Arasına her tarafına gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. Hamurdan 6-8 şerit kesin. Bu şeritleri üst üste koyup 6 eşit parçaya daha kesin. Şeritleri yağlanmış ekmek tenceresine alın. Üzerini bir havluyla örterek hamuru 20 dakika dinlendirin. Kabaran hamurunuzu önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.