ORTA ZORLUKTA

Zencefilli limon marmelatı tarifi

Zencefilli limon marmelatı tarifi

Kahvaltılarınızın keyfine keyif katacak bir marmelat tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 6 adet mümkünse kalın kabuklu ve organik limon
  • 5-6 santim kadar zencefil
  • 1 kilogram toz şeker

Hazırlanışı

Limonları iyice yıkayın. Alt ve üstteki çıkıntılarını keserek ayırın. Rendenin ince tarafı ile limon kabuğunun sarı kısmını rendeleyin.

Sonra limonu dörde bölüp zedelemeden içindeki meyve kısmını çay kaşığı yardımıyla çıkarın. Çıkardığınız meyve kısmının dışındaki zarları soyup çekirdeklerini de çıkarıp blender'a koyun. Limon kabuklarının iç yüzeyinde kalan beyaz yumuşak kısmı da ayırıp attıktan sonra küp şeklinde doğrayın.

Doğranmış limon kabuklarını bir miktar suyla bir taşım kadar kaynatın ve süzün. Süzdükten sonra hiç vakit geçirmeden hemen soğuk suyun içine koyun. Limon kabuklarının acısının çıkması için bu işlemi 3 kez tekrarlamalısınız. Zencefilin de kabuğunu soyup rendeleyin ve kenarda bekletin. Blender'da bekleyen limon içlerine acısı çıkmış limon kabuklarını da ekleyin ve marmelat kıvamına gelene kadar çevirin.

Daha sonra blender'dan reçel tenceresine alıp üzerine toz şekeri koyun kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra rendelediğiniz zencefili de ekleyip ve ocağı kısık olarak kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 30 dakika kaynadıktan sonra reçelin kıvamını kontrol etmelisiniz. Marmelat kıvamını alınca ocağı kapatıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edin.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Reçel ve Marmelat tarifleri

Lezizz Öneriler