KOLAY

Zahter (kekik) salatası tarifi

Zahter (kekik) salatası tarifi

Zahter (kekik) salatası Antakya mutfağının en tanınmış lezzetlerinden. Zeytinyağı, nar ekşisi ve pul biberle lezzetlenen taze kekik yapraklarının o benzersiz aromasını taşıyan zahter salatası, özellikle kebapların yanına çok yakışıyor. Sizin de kesinlikle denemeniz gereken zahter salatasının tarifi hemen aşağıda...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 30 gram zahter (kekik)
  • 3 dal maydanoz
  • 1 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Ceviz

Hazırlanışı

Zahterlerin yapraklarını ayıklayın.

Üstlerine biraz tuz serpip 2-3 dakika ovarak acı sularının çıkmasını sağlayın.

Zahterleri yıkayıp bir kaba alın.

İçine maydanoz, taze soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.

Üzerine pul biber, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin.

Elinizle 5 dakika kadar daha oyun.

Son olarak üzerine dövülmüş cevizi serpin. Salatanız hazır!


Zahter nedir Zahter salatası tarifi zahter salatası nasıl yapılır