GeriMeze Tarifleri Yumurta turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurta turşusu tarifi

Yumurta turşusu tarifi

Turşu denince aklımıza genelde sebzelerle ya da meyvelerle yapılan kütür kütür turşular gelir ancak yumurta da şaşırtıcı bir biçimde turşusu çok başarılı bir malzeme. Pancar suyunun etkisiyle dışı pembe içi beyaz olan bu turşular, özellikle salatalarınıza ve sandviçlerinize farklı bir lezzet katacak.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • 1 su bardağı pancar suyu
  • Sirke
  • 1 adet iri soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Kaya tuzu

Yumurta turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun. Soğanları küp küp doğrayıp soğan, sirke, su, tuz ve sarımsakları sos tenceresinde kaynatın.

Yumurtaları dinlendirdikten sonra bir cam kavanoza dizin. Hazırladığınız sosu da pancar suyuyla birlikte cam kavanoza ilave ettikten sonra bir hafta kadar serin ve karanlık bir dolapta saklayın. 1 hafta sonra turşunuzu tüketebilirsiniz.