GeriEt Yemeği Tarifleri Yoğurtlu Maraş kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu Maraş kebabı tarifi

Yoğurtlu Maraş kebabı tarifi

Kebaplar Türkiye’nin dört bir yanında etle yapılan yemek çeşitlerinin başında geliyor. Bu seferki kebabımız ise Kahramanmaraş mutfağından yoğurtlu Maraş kebabı. Evde kolayca yapabileceğiniz bu enfes kebabı yanında Maraş mutfağının bir diğer klasiği ravanda şerbeti ile servis etmelisiniz. İşte yoğurtlu Maraş kebabının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 500-750 gram zırh kıyması
  • 3 adet tırnaklı pide
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 500 gram keçi yoğurdu
  • Tereyağı

Hazırlanışı

Kıymayı tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğurun.

Kıymayı bastırarak şişlere dizin ve közde pişirin.

Pişirme esnasında pideleri kebapların üzerine bastırarak yağla yumuşamasını sağlayın.

Keçi yoğurdunu çırpın.

Pideleri tabakların tabanına yerleştirip üzerine yoğurdu dökün.

Etleri şişten çıkarıp yoğurdun üzerine yerleştirin.

Tereyağını eritip kebapların üzerine gezdirin.

Sıcak servis edin, kolay gelsin.