ORTA ZORLUKTA

Yoğurtlu kolay kebap tarifi

Yoğurtlu kolay kebap tarifi

Kebap tutkunlarına evde kolayca hazırlayabilecekleri yoğurtlu kebap tarifi!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 adet kiraz domates
  • 4 adet pide
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 kase yoğurt
  • 2 adet sivri biber
  • 4 adet dana biftek
  • 2 çorba kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

Biftekleri eşit kalınlıkta şeritlere kesin. 2 kaşık tereyağını tavada kızdırın. Eti ilave edip devamlı karıştırarak, 20 dakika kavurun.

Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağını başka bir tavada kızdırıp küp küp doğranmış domatesleri soteleyin. Domates ile biber salçalarını 3 kaşık suyla ezip tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp koyu sos kıvamında pişirin.

Biberleri temizleyip şerit şeklinde kesin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Biberler ve kiraz domatesleri fırında közleyin. Pidelerin her iki tarafını biraz tereyağı ile yağlayıp tavada hafif kızartın. Küp şeklinde doğrayıp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sırasıyla sosun yarısı, et, kalan sos ve yoğurdu ilave edin. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış tereyağı gezdirin. Közlenmiş domates ve biberle süsleyip servis yapın.



kebap yemek