GeriEt Yemeği Tarifleri Yoğurtlu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu köfte tarifi

Yoğurtlu köfte tarifi

Sofralarımızın gelenekselleşen lezzeti köfteyi bir de yoğurt sosuyla deneyin.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yağsız koyun kıyması
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
Yoğurtlu sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yoğurtlu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları rendeleyin. Derin bir kabın içine kıymayı alın. Rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapın. Köfteleri hafifçe unladıktan sonra kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Tereyağını tencereye alın. Üzerine unu ilave edip, kavurun. Ardından suyu ekleyip, sürekli karıştırarak beşamel sos yapın. Ocaktan alıp içine yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek, iyice karıştırın.

Başka bir tavada tereyağını eritip, pul biberi ilave edin ve iyice ısıtın. Servis tabağına önce köfteleri alın. Üzerine yoğurtlu sosu döküp pul biberli yağı gezdirin ve servis yapın.