GeriMeze Tarifleri Yoğurtlu kızartma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kızartma tarifi

Yoğurtlu kızartma tarifi

Yoğurt ve kızartmanın müthiş buluşması yoğurtlu kızartma tarifi. Çeşit çeşit sebzeler yağda kızardıktan sonra yine kızarmış biberlerin içine güzelce yerleştiriliyor, üzerine de nefis sarımsaklı yoğurt gezdiriliyor. Sunumunu da oldukça beğeneceğiniz bu yemeğin tarifi hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet düzgünce etli orta boy kırmızı biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 4-5 adet yeşil biber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Yoğurtlu kızartma tarifi Nasıl yapılır?

Kabak ve havucu yıkayın.

Üzerini kazıyıp minik küpler halinde doğrayın.

Patatesin kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın.

Yeşil biberleri yıkayın ve halka halka doğrayın.

Kırmızı biberleri güzelce yıkayın ve kurulayın.

Bol kızgın yağda sırasıyla, patatesleri, kabak, havuç ve yeşil biberleri kızartın.

Kırmızı biberleri de saplarıyla bütün olarak kızartın.

Havlu kağıt serilmiş bir kaba alın ve sıcakken tuzlayın.

Servis tabağına kırmızı biberleri alın, boylamasına bıçakla kesin ve kaşık yardımıyla ortasını karnıyarık gibi açın.

Fazla tohumlarını dikkatlice çıkarın.

Kırmızı biberlerin içine yeteri kadar kızartmadan doldurun.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.