ORTA ZORLUKTA

Yılbaşı pastası tarifi

Yılbaşı pastası tarifi

Bu balkabaklı enfes yılbaşı pastası sofranızın baş köşesinde yer almalı. İşte tarifi!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 paket pandispanya unu
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 2/3 su bardağı ince çekilmiş badem içi
Kreması için:
  • 1 kilogram bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
Ara malzemesi için:
  • 3 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı rendelenmiş çikolata

Hazırlanışı

Hazır pandispanya ununu derin bir kaba alın. İçine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve suyu ekleyip 7 dakika mikser yardımı ile çırpın. Hamura ince kıyılmış badem içlerini de ekleyerek bir tur daha karıştırın. Bademli hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.

Balkabağını temizledikten sonra küp küp doğrayın. Balkabaklarını bir tencereye alın ve şekerle karıştırıp yarım saat kadar suyunu salmasını bekleyin. Suyunu salan kabağı pişirin. Fazla şerbetinin süzülmesi için pişen kabağı bir süzgece alın.

Şerbeti süzülüp soğuyan kabağı ezip püre haline getirin. Krem şantiyi sütle çırpıp krema haline getirin. Kabak püresinden 4 su bardağı alıp, hazırladığınız kremaya ekleyerek karıştırın.

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katın üzerini bol miktarda kabaklı krema ile kaplayın. Üzerine ceviz serpin. Onun da üzerine çeyrek bardak çikolatayı serpin. İkinci kat keki üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü kat keki de yerleştirerek üzerini kremayla kaplayın. Son olarak kremanın üzerini cevizle kaplayın.

Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.


pratik tatlı tarifleri tatlı tarifleri pasta tarifleri