Şebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir...
Bolu kebabı tarifi akşam yemeği hazırlığında olan kişiler tarafından merak ediliyor. Patlıcanla yapılan lezzetli yöresel yemeklerimizden Bolu kebabı nasıl yapılır merak edenlere işte tarifin detayları...
Makarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak...
Kahvaltıların olmazsa olmazı çay gün içindeki molaların da vazgeçilmezi. Kimimiz güne çay içmeden başlayamıyoruz, kimimiz de akşam arkadaşlarımız ya da ailemizle vakit geçirirken çay olmadan yapamıyoruz. Peki, çayı daha lezzetli hale getirmek için...
Çoğu tatlıda kullanılan karamel sos özellikle MasterChef tarte tatin tarifi ile gündeme geldi. Tarifin yapımında oldukça önemli bir detay olan karamel yapımı püf noktaları uygulandığı takdirde muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Peki, karamel nasıl...
Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl...
Sebze meyvelerin tazeliklerini daha uzun süre korumaları için dikkat edilmesi gerekenler neler?
İşkembe çorbası, evde yapılması zahmetli bir tarif olduğu için genellikle lokanta ve restoranlarda tercih edilir. Ancak tam kapanmanın gündemde olduğu bu zor günlerde, özellikle Ramazan sofralarınızda ev yapımı işkembe çorbasına mutlaka yer vermenizi...
Balık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok...
Muhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis...