USTA İŞİ

Yeşil erikli yaprak sarması tarifi

Yeşil erikli yaprak sarması tarifi

Yeşil erik bu sarma tarifine eşsiz bir tat katıyor. İşte bu enfes lezzetin hazırlanışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 250 gram asma yaprağı
  • 20 adet yeşil erik
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Yaprakları büyük bir tencerede bol suda 2 saat bekletin ve süzün. Kaynayan suyun içine yaprakları atın ve bir taşım kaynatın. Fazla suyunu sıkın.

Pirinci ılık suda 1 saat bekletin. Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun. Kıyma, pirinç, salça, küçük doğranmış domates, tereyağı ve 8 kaşık su ilave edin.

Yaprakları, parlak tarafı alta gelecek şekilde avucunuza alın. İçine 1 kaşıktan az dolma içi koyup yaprakların yanlarını içe katlayarak sarın. Tencereye erikleri koyup üstüne sarmaları sıralayın. Üzerini küçük bir tabakla kapatın. 2 bardak sıcak su ilave edin.

Önce harlı, sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin.


pratik tarifler yeşil erikli yaprak sarması sebze yemeği tarifleri