GeriSebze Yemeği Tarifleri Yeşil erikli yaprak sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeşil erikli yaprak sarması tarifi

Yeşil erikli yaprak sarması tarifi

Yapsak sarmanın güzeli hafif ekşimsi olur. Bu ekşilik genellikle yaprakların kendinden gelir ya da pişirme sürecinde tencereye limon dilimleri ilave edilir. Biz bu tarifimizde limon dilimleri yerine yeşil ekşi erik kullandık.Ortaya bambaşka bir lezzet çıktı. Siz de farklı bir sarma tarifi arıyorsanız yeşil erikli yapsak sarmasını mutlaka sofranızda misafir etmelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 250 gram asma yaprağı
  • 20 adet yeşil erik
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yeşil erikli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?

Yaprakları büyük bir tencerede bol suda 2 saat bekletin ve süzün.

Kaynayan suyun içine yaprakları atın ve bir taşım kaynatın. Fazla suyunu sıkın.

Pirinci ılık suda 1 saat bekletin.

Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun.

Kıyma, pirinç, salça, küçük doğranmış domates, tereyağı ve 8 kaşık su ilave edin.

Yaprakları, parlak tarafı alta gelecek şekilde avucunuza alın.

İçine 1 kaşıktan az dolma içi koyup yaprakların yanlarını içe katlayarak sarın.

Tencereye erikleri koyup üstüne sarmaları sıralayın.

Üzerini küçük bir tabakla kapatın.

2 bardak sıcak su ilave edin.

Önce harlı, sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin.