Ceyhan Ocakbaşı’nın Misafirperverliği Kebabı Kadar Lezzetli

Yıl 2015… Adana’da görevli bir subay arkadaşımızı ziyarete gittik. Gez, toz, eğlence derken Ceyhan Ocakbaşı’na geçtik, oturduk dört kişi…

Haberin Devamı

İçerisi lüks değil ama salaş sayılmaz, kararında. Üst katta özel salonu, alt katta ocakbaşı, salon ve bahçe bulunuyor. Normalde maç seyretme mekanı değil ama o yıl arkada Adana Demirspor’un bir maçı vardı, şimdi net hatırlamıyorum ama sanıyorum Şimşekler 3-0’dan skoru 3-3’e getirmiş vaziyetteydi. Her golde içerisi bir dalgalanıyor. Maç, ocakbaşı derken gözünüzde erkek ağırlıklı bir kalabalık canlanmasın. Hanımefendiler, beyefendiler, çocuklar sofralarda…

O gün yediğimiz yemeklerin tadı damağımda kalmıştı ama asıl masamıza gösterilen özen, misafirperverlik, dozunda nüktedanlık sonucu kendi kendime içimden “Mutlaka yine gelmem lazım” demiştim. Nitekim her yıl bir şekilde uğradım, hep aynı hislerle ayrıldım.

Bu yıl Adana Lezzet Festivali için şehri ziyaret eden lobicilere Mide Lobisi yönetimi olarak hem festival standlarını içeren hem de şehirde gezilip yenilebilecek noktaları bulunduran bir doküman paylaşmıştık. Cumartesi akşamı bir baktık ki dokümanı dikkate alan ve burayı tercih eden pek çok üye irili ufaklı masalarda mekanın dört bir yanına dağılmış.

Haberin Devamı

Mekanın bizim birbirimizi tanıdığımıza dair pek bir fikri yok, ilerleyen saatlerde tabii ki masa ziyaretleri sonucu durum biraz ortaya çıktı ama sonraki yorumların ışığında beni memnun eden esas nokta mekanın lezzetleri kadar misafirperverliğinin, tavrının ne kadar olumlu bulunduğuna yönelik övgülerdi.

Ceyhan Ocakbaşı’nın Misafirperverliği Kebabı Kadar Lezzetli

Ben yıllardır gidiyorum ama oraya daha ilk günden uğrayan misafirler için mekan sahipleri “Ahmet Abi” oluvermiş, “Mustafa” kardeş olmuş, masaya bakan Bülent, “Bülent Abi” oluvermiş. Festivalde iki gün bulunmamıza rağmen ertesi akşam uçağı öncesi pek çok kişinin mekanı yeniden ziyaret ettiğine şaşkınlık ve mutlulukla şahit oldum.

Evet kendi adlarını verdikleri spesiyal bonfile çok lezzetli. Evet , başta böbrek ve dalak olmak üzere nefis sakatatları var. Evet humus çok başarılı, ceylan eti şaheser ve gayet iyi kebapları var. Ama müşterisini uçağa yetişemez diye otele bizzat bırakan mekan sahipleri, yemekten zevk aldığınızı görünce gururlanan, mutlu olan çalışanlar, bahşişi bile “kararı yerinde fazlası gerekmez” şeklinde karşılayan insanların varlığı sofraya sunulan hemen her şeyden daha değerli…

Haberin Devamı

Tadını beğenirsiniz, beğenmezsiniz bir kenara, umarım sizler de ziyaret ederseniz benzeri tecrübeleri yaşar ve paylaşırsınız. Başka mekanlarda da benzeri misafirperverliği yaşıyorsanız lütfen bana bilgisini ulaştırın.

Afiyet olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları