GeriSebze Yemeği Tarifleri Yaz dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaz dolması tarifi

Yaz dolması tarifi

Sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir dolma tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 8 adet kabak
  • 12 adet Adana patlıcanı
  • 4 adet kuru soğan
  • 6 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Yaz dolması tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık suda bekletin. Dolmanın içini oyup tuzlu suda bekletin.

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın. Tuz ve domatesi ekleyip, 5 dakika pişirin. Kıyma, pirinç, pişirdiğiniz soğanlı domatesin yarısı, karabiber ve tuzu karıştırın.

Hazırladığınız harcı dolmanın içine doldurun. Ağız kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. 2 bardak sıcak su ve kalan soğanlı domatesi ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin.