ORTA ZORLUKTA

Yalancı su böreği tarifi

Yalancı su böreği tarifi

İsmini yapılış şeklinden alan su böreği, yufkaların tek tek açılıp, suyun içerisinde hafif haşlanması ve ardından soğuk suya konup şoklanması ile hazırlanıyor. Ancak özellikle çalışanlar için geleneksel su böreği hem yorucu olabiliyor, hem de zaman gerektiriyor. Peki, pratik su böreği nasıl yapılır? İşte zamanı kısıtlı olanlar için yalancı su böreği tarifi

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet böreklik yufka

Sosu için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Bir tutam tuz

İç harcı için:

  • 2 dilim beyaz peynir
  • 2 dilim Ezine peyniri
  • Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı

Öncelikle geniş bir kapta sosu hazırlayın.

Büyük fırın tepsisine bir yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde tepsinin altını yağlayarak serin.

Ardından iki yufkayı ortalarından bölüp sosa batırın.

Gelişigüzel tepsinin her yerini kaplayacak şekilde serin.

Diğer böldüğünüz yufkaları da aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra arasına hazırladığınız iç harcını serpin.

Üzerine kalan yufkaları sosa batırıp çıkardıktan sonra serin.

En sonunda kenarlardan sarkmış olan yufkaları tepsinin ortasında ıslak yufkaların üzerine gelecek şekilde toplayın. 

Kalan sosu tüm yufka ıslansın diye en üste döküp yayın.

Böreğinizi dilimleyip streç filmle sardıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Böylece yufkalar sosu iyice çekecek.

Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sürüp önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.

Üzeri ve altı kızarınca fırından alıp üzerini örterek dinlendirin.

 

Fotoğraf: Ingimage

Yalancı su böreği Yalancı su böreği nasıl yapılır