GeriEt Yemeği Tarifleri Yağda köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağda köfte tarifi

Yağda köfte tarifi

Kuru köfte olarak da bilinen yağda köfte, çocukların da büyüklerin de en sevdiği et yemeklerinin başında geliyor. İçindeki yumurtasıyla lezzeti ve kıvamı daha da mükemmelleşen yağda köftenin yapılışı oldukça kolay. Minik bir püf noktası: Yanına patates de kızartacaksanız aynı yağda önce patatesleri pişirmeniz daha iyi sonuç verecektir.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram az yağlı köftelik kıyma
  • 1 su bardağı kuru ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • 2-3 su bardağı sıvı yağ

Yağda köfte tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları rendeleyip suyunu sıkın.

Kuru ekmek, yumurta, soğan ve baharatları elinizle karıştırın.

İçine kıymayı ekleyip 10-15 dakika kadar yoğurun ve 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Elinizi ıslatıp köftelerinize çok yassı olmayan oval ya da top şeklini verin.

Yağı kızdırıp köfteleri içine azar azar ekleyerek kızartın.