ORTA ZORLUKTA

Vişneli crumble tarifi

Vişneli crumble tarifi

Crumble dünyanın en kolay tatlılarından biri. Tek yapmanız gereken basit bir hamur hazırlayıp meyvelerle birlikte fırında kısa bir süre pişirmek. Elma, ayva, çilek gibi birçok meyveyle yapılabilen crumble’ı biz bu kez de vişneyle yapalım dedik. Hafif ekşimsi tatlıları sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet çıktı ortaya. İşte nefis crumble tarifi…

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

Harcı için:

  • 200 gram vişne
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker

Servis için:

  • Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı

Yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini ayıkladığınız vişneleri geniş bir tencereye alın.

Üzerine limon suyu ve 1 yemek kaşığı şeker gezdirip biraz ısıtarak meyvelerin karamelize olmasını sağlayın.

Hamuru için buzdolabından çıkardığınız tereyağını un ve 1 yemek kaşığı şekerle birlikte mutfak robotundan geçirin.

İri kırıntılar halinde bir hamur elde edin.

Karamelize olan vişneleri porsiyonluk fırın kaplarına bölüştürün.

Üzerine hamuru yayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kalıbı fırına verin.

10 dakika pişirdikten sonra çıkarıp vanilyalı dondurmayla birlikte servis edin.

Reçel 101
Fotoğraf: Alamy

crumble nasıl yapılır crumble tarifi meyveli tatlı tarifleri