GeriKek Tarifleri Vişne sulu kakaolu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişne sulu kakaolu kek tarifi

Vişne sulu kakaolu kek tarifi
Yaz sıcaklarında buzdolabında soğuturak yiyebileceğiniz pasta tadında bir kek tarifi.

Yaz sıcaklarında buzdolabında soğuturak yiyebileceğiniz pasta tadında bir kek tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan çikolata parçaları
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • Üzeri için
  • Çikolata sosu
  • Limon kabuğu rendesi
  • Fesleğen yaprakları

Vişne sulu kakaolu kek tarifi Nasıl yapılır?

Önce şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra sıvı malzemeleri tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu eleyin ancak hepsini bir çırpıda koymayın, gerektikçe un ilave edin. Kabartma tozu ve vanilya ile kakao ve çikolata parçalarını da bu aşamada ilave edin. Spatula ile malzemelerin birbiri ile birleşerek hamurun kek kıvamı haline gelmesini sağlayın.

180 derecede ısınmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi fırın özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra hafif soğutun, üzerini çöp şişler ile delin ve çikolata sosu dökün. Limon kabuğu rendesi ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servise sunun.

Buzdolabında 2 saat kadar bekletilirse lezzet daha yoğun olacaktır.