GeriKek Tarifleri Vasilopita tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vasilopita tarifi

Vasilopita tarifi

Vasilopita aslında bir Yunan geleneği. Yılbaşında yapılan bu tatlı kekin içine bir adet bozuk para ya da altın saklanıyor ve o para kimin dilimine denk gelirse o kişinin o yılı çok şansı geçireceğine inanılıyor. Doğruluğu var mıdır bilemeyiz ama sizin ne zaman vasilopita'nın çok lezzetli olduğunu söyleyebiliriz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 bardak un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 3 adet yumurta

Üstü için

  • Yarım bardak dövülmüş fındık ya da Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Vasilopita tarifi Nasıl yapılır?

Un ve kabartma tozunu çukur bir kapta karıştırdıktan sonra içine tereyağı ve sütü ilave edip karıştırın. Şeker, vanilya ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam ederek sert bir hamur elde edin. 

Yumurtaları sırayla tek tek ekleyerek hamuru karıştırmaya devam edin ve biraz yumuşatın. Önceden yağlanmış 25 santimetre çapında yuvarlak bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.

Bu arada üstü için fındık ya da fıstık ve şekeri havanda döverek hazırlayın. Kek 25 dakika piştikten sonra bu karışımı üstüne döküp 20 dakika daha pişirin. Rengi döndüğünde kekiniz hazır demektir. Soğuduktan sonra dilediğimiz gibi dilimleyip servis yapın.