GeriMutfak Tüyoları Uzmanından balık pişirmenin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzmanından balık pişirmenin püf noktaları

Uzmanından balık pişirmenin püf noktaları

Omega-3 deposu balığın daha lezzetli olması için özenle pişirilmesi gerekiyor. İşte balık pişirmenin püf noktaları...

Protein zengini olan balık içerisindeki omega-3 ile hem besleyici hem de sağlıklı bir seçenek. Balığı sadece sağlıklı olduğu için değil keyifli bir yemek olarak tüketenlerin sayısı da hiç az değil. Birbirinden lezzetli mezeler eşliğinde balık keyfi yapmanın tadına doyum olmaz. Evde balık keyfi yaparken bazı noktalara dikkat ederek lezzetli balıklar pişirmek mümkün.

Balık pişirmenin püf noktaları

1. Öncelikle balığın lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken ilk nokta balığın taze olmasıdır. Balık pişireceğiniz gün balığınızı almalısınız. Balık alırken mevsimine göre seçimler yapmak balığın daha yağlı ve lezzetli olmasında önemlidir.

2. Balığınızı pişirmeden önce evin kötü kokmasını önlemek için fırının içerisinde bir kaba vanilya koyarak balık kokusunu önleyebilirsiniz.

3. Balığı kızartarak pişirmek istiyorsanız büyük balıkları dilimler halinde, küçük balıkları ise bütün olarak tavaya yerleştirmeli ve kızartmalısınız.

4. Balığı ızgara olarak pişirmeyi tercih ediyorsanız balığın üzerine pişirmeden en az 2 saat önce zeytinyağı sürebilirsiniz. Balığın içerisine ise defne yaprağı, sarımsak ve tuz ilave ederek balığı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca balığınızı ızgara olarak pişirirken arada üzerlerine fırça ile yağ sürerek nar gibi kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Uzmanından balık pişirmenin püf noktaları

5. Balıkların fırında daha iyi ve daha çabuk pişmesi için her iki tarafına da bıçakla çizik atmak gerekir. Böylece balıklarınızın içi de daha hızlı pişer.

6. Buğulama yapmak için tavaya az miktarda su, sıvı yağ veya tereyağı ilave ederek ocağın ateşini yüksek hale getirin. Böylece buğulama şeklinde pişireceğiniz balıklarınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Balıklarınızın üzerine dilerseniz tat vermesi için biraz tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.

7. Balığınızı dondurucudan çıkardıktan sonra daha lezzetli hale getirmek için bir süre sirkeli su içerisinde bekleterek derisinin daha parlak ve gergin hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

8. Balıklarınızı pişirmeden önce üzerlerindeki fazla suyu almak için balıkları temiz bir bezde veya kağıt havluda ovalayarak üzerindeki suyu alabilirsiniz.

9. Balığın üzerindeki pulları temizlemek isterseniz balığınızı ıslattıktan sonra bu işlemi yapmanız daha kolay hale gelir.

False