GeriKek Tarifleri Üstü elmalı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üstü elmalı kek tarifi

Üstü elmalı kek tarifi

Üzerine dizili elma dilimleriyle görüntüsü de tadı da çok hoş.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Keki için:
    • Çeyrek fincan sıvı yağ veya tereyağı
    • Çeyrek fincan esmer şeker
    • 1 yumurta
    • Yarım su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
    • 1 su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı tarçın
    • Yarım fincan ekşi süt
    Üstü için:
    • Çeyrek su bardağı yağ
    • 4 büyük ekşi elma
    • 3/4 fincan esmer şeker
    • 1 çorba kaşığı tarçın

    Üstü elmalı kek tarifi Nasıl yapılır?

    Tereyağının üzerine şekeri ekleyin ve kremleşene kadar karıştırın. Üzerine yumurta ve balı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak tüm kuru malzemeleri sütle birlikte ekleyip kabarıncaya kadar dövün.

    Üzeri için bir tencerede tereyağını eritin ve içine dilimlenmiş elmaları atın. Üzerine şeker ve tarçın serpin. Elmaları kek kalıbına dizin ve üzerine hamuru dökün. Kekinizi 175 derecede 45 dakika pişirin ve çıkardıktan sonra ters çevirip servis edin.