GeriTatlı Tarifleri Urfa zerdesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Urfa zerdesi tarifi

Urfa zerdesi tarifi

Özel günlerde hazırlayabileceğiniz ve yapımı oldukça basit bir tarifimiz var! Şanlıurfa'nın sevilen tatlılarından Urfa zerdesi... Osmanlı mutfağından miras kalan bu lezzetin tadını nar taneleri veya portakal kabuklarıyla da katlayabilirsiniz. Denemek isteyenler için Urfa zerdesinin malzemeleri ve hazırlanma aşamaları aşağıda. Çok beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 veya 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam haspir çiçeği
  • 1 kahve fincanı gül suyu veya 1 damla gül yağı

Urfa zerdesi tarifi Nasıl yapılır?

Tencereyi ocağa alın.

Pirincin çeşidine göre 4-5 su bardağı su ilave edip kaynatın.

Su kaynayınca pirinci yıkayıp ekleyin.

Şekeri de ilave edip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Haspir çiçeğini bir kaseye alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip eritin ve kaynatın.

Bitkinin rengi suya çıkınca süzün ve suyunu tenceye aktarın.

Tatlınız orta yoğunlukta bir kıvama ulaşınca gül suyu veya gül yağını ilave edin.

Kaselere paylaştırıp soğutun.

Afiyet olsun...