KOLAY

Un helvası tarifi

Un helvası tarifi

Yapımı pratik ve lezzetli, bayramlarda, kandillerde özellikle yapılan ünlü bir Türk tatlısıdır...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 5 kahve fincanı un
  • 2,5 kahve fincanı tereyağı
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 5 bardak su

Hazırlanışı

Tencereye tereyağını koyun. Hafif kızınca, elenmiş unu katıp, devamlı karıştırarak hafif ateşte kavurun.

Bir başka tencereye su ile şekeri koyun. Bir taşım kaynatarak şurubu hazırlayın. Un esmerleşince üzerine şurubu dökün. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp helvayı çok hafif ateşte demlenmeye bırakın. Ateşten indirip bir saat kadar dinlendirin.

Kaşık kaşık alıp aynı şekli bozmadan tabağa boşaltın. Üstünü cevizle süsleyip, servis yapın.



helva geleneksel lezzet