GeriSalata Tarifleri Tütsülenmiş somonlu, çilekli kabak makarnası salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tütsülenmiş somonlu, çilekli kabak makarnası salatası tarifi

Tütsülenmiş somonlu, çilekli kabak makarnası salatası tarifi

Makarna yemek istiyor ama çok fazla karbonhidrat ya da gluten tüketmek istemiyorsanız o zaman kabak makarnası imdadınıza yetişiyor. Biz kabak makarnasının üzerine avokado, somon, çilek ve peynir ekledik ama siz arzu ederseniz çok farklı malzemelerle de bu makarna salatasını yapabilirsiniz. İşte nefis tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Kabak makarnası için:

  • 2 kabak
  • 2-3 yemek kaşığı ufalanmış keçi peyniri
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı biber
  • Yarım avokado

Salata için:

  • 1 su bardağı kıyılmış ıspanak yaprağ
  • 3 yemek kaşığı ceviz
  • 60 gram füme somon
  • 1 su bardağı kıyılmış çilek
  • Balzamik veya normal sirke (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz

Tütsülenmiş somonlu, çilekli kabak makarnası salatası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sebze ve meyvelerinizi temizleyip, yıkayın.

Kabaklarınızı soyun ve makarnalık hale getirin.

Küçük bir kapta, avokado, yağ, limon ve peyniri karıştırın ve bir krema olana kadar birkaç dakika ateşte çevirin.

Daha sonra kabakları ve makarnayı ekleyin.

Kabak ve krema iyice karışana kadar çevirin.

Yaklaşık 5 dakika orta derece ısıda çevirmeye devam edin.

Çok yumuşamadan ateşten alın ve biberleri ekleyin.

Salata için ıspanağınızı doğrayın ve hafifçe buharlanması için mikrodalgada 30 saniye çevirin. Dilerseniz çok hafif tavada da çevirebilirsiniz.

Kabaklı makarnanızı geniş bir tabağa koyun.

Yanına ıspanağı ve çileği üzerine de somonu koyun.

Üzerine ceviz serpin ve balzamik sosla tatlandırın.

Dilediğiniz kadar tuz ve biber ekleyin. Sağlıklı ve bir o kadar lezzetli makarnanız hazır!