GeriSebze Yemeği Tarifleri Turşu mıhlaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Turşu mıhlaması tarifi

Turşu mıhlaması tarifi

Sivas'ta özellikle kış aylarında tüketilen turşu mıhlamasının ana malzemesi pezik (dal) turşusudur. Pezik turşusu, pancar sapları kullanılarak yapılır. Kış aylarında rağbet gören bu yemeği ilk defa deneyecekler için malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı pezik turşusu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kıyma 
  • 7 - 8 dilim pastırma 
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yumurta

Turşu mıhlaması tarifi Nasıl yapılır?

Pezik turşunun tuzu fazla ise hafifçe sudan geçirin ve ince ince doğrayın.

Uygun bir tavaya aldığınız soğan ve kıymayı üzerine yağ ekleyerek kavurun.

Üzerine turşuları ve pastırmayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Turşunun içerisinde tuz ve biber kullanıldığı için ayrıca kullanmaya gerek yoktur.

Kavurduğunuz karışımı bir mıhlama sahanına alarak üzerine 5-6 yumurta kırın.

Yumurtayı kırmadan önce turşuları kaşıkla aralayıp tereyağı ilave edin ve yumurtayı eriyen yağın üzerine kırın.

Yumurtaların üzerine tuz serpin ve 2-3 dakika pişirin.

Afiyet olsun...