ORTA ZORLUKTA

Tulum peynirli arpa şehriye pilavı tarifi

Tulum peynirli arpa şehriye pilavı tarifi

Pirinç yerine şehriyeden yapılan bu pilav, et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Üstelik içindeki tulum peyniri de lezzetine lezzet katıyor. Pilavda peynir olur mu demeyin? Sonuçta şehriye aslında makarna ailesinden bir malzeme. Velhasıl bu pilavı mutlaka denemelisiniz, çünkü kesinlikle çok beğeneceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş kuru domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 tutam toz zerdeçal
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı Erzincan tulumu

Üzeri için:

  • Taze kekik dalları

Hazırlanışı

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi kahverengi olana kadar kavurun. Dilimlenmiş kuru domatesi ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin.

Arpa şehriyeler suyunu çekince üzerine tulum peynirini ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Taze kekikle süsleyerek sıcak servis yapın.


pilav tarifleri şehriye pilavı tulum peyniri