ORTA ZORLUKTA

Trabzon usulü kuymak tarifi

Trabzon usulü kuymak tarifi

Kuymak bir zamanlar Karadeniz’de sofraların olmazsa olmazıydı ama bugün Türkiye’nin her yerinde zevkle tüketilen bir kahvaltılık haline geldi. Muhlama da denen kuymağın yapılışı oldukça kolay. Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç temel nokta var. Sizin için nefis bir Trabzon usulü kuymak tarifi hazırladık. “Kuymak nasıl yapılır?” diyenler bu tarifi kaçırmasın…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
  • Tuz

Hazırlanışı

Bakır tavayı ocağa alıp önceden ısıtın.

İçine tereyağını koyup eritin.

Mısır ununu ve peynirlerin tadına göre ayarladığınız tuzu da yağa ilave edip kavurmaya başlayın.

Mısır ununun rengi hafifçe dönünce suyu azar azar karışıma ilave edin. (Su yerine süt kullanarak daha hafif bir lezzet de elde edebilirsiniz.)

Topaklanmaması için karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Mısır unu suyunu çektiğinde peynirleri ekleyin, bu kez fazla karıştırmayın.

Peynirler eriyip yağı üste çıktığında kuymak hazırdır.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun!

Salçalı & Peynirli Gözleme | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Alamy

kuymak tarifi yöresel lezzetler karadeniz mutfağı kuymak nasıl yapılır trabzon usulü kuymak tarifi