GeriHamur İşi Tarifleri Su böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Su böreği tarifi

Su böreği tarifi

Su böreğini sevmeyenimiz yoktur. Bu yüzden sizin için Trabzon peyniriyle yapılmış su böreği tarifini hazırladık. Günün her saati yiyebileceğiniz bu nefis böreğin hazırlanışı biraz uğraştırsa da tadına bakınca değdiğini anlayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 250 gram beyaz Trabzon peyniri
  • 250 gram tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1.5 kilogram un
  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Su böreği tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kase içine yumurtaları kırıp iyice çırpın.

Su ve tuz ilave edip iyice karıştırın. Bu karışıma unun bir kısmını ekleyerek katı bir hamur elde edin.

Hamuru iyice yoğurup özleştirin. Daha sonra 12 beze alın.

Üzerine nemli bez örtüp 30 dakika dinlendirin.

Her bezeyi oklava ile düzgün biçimde açın.

Temiz bir bez üzerine serin.

Bütün parçalar bittikten sonra derince bir tencerede suyu kaynatıp içerisine tuz atın.

Açtığınız hamurları tek tek 5 dakika tuzlu suda haşlayıp, yağlanmış tepsiye dizin.

6 parçayı üst üste koyduktan sonra ince doğranmış peynir ve maydanozlu karışımı hamurun üstüne serpiştirin.

Geri kalan diğer parçaları da haşlayıp aynı şeklinde tepsiye yerleştirin.

En son tereyağı eritip tepsinin üzerinde gezdirin.

Orta ısıdaki fırında üstünü ve altını iyice pişirin.

Biraz soğuduktan sonra dilimleyip ve servis yapın.

Afiyet olsun...