GeriHamur İşi Tarifleri Trabzon pidesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trabzon pidesi tarifi

Trabzon pidesi tarifi

Trabzon pidesi dendiğinde akla ilk olarak üzerinden tereyağı akan, kıymalı ya da peynirli pideler gelir. Bu lezzeti yerinde yemek daha doğrudur ama gitme imkanınız yoksa evinizde kolayca yapabilmeniz için tarifini aşağıya yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

Kıymalı yumurtalı için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığ tereyağı
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

Tel peynirli için:

  • 150-200 gram Trabzon tel peyniri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Unu derin bir kaseye alın ve ortasını açın.

Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave edin.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.

Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.

Arzuya göre kıymalı harcı veya kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip, önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyun ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...