ORTA ZORLUKTA

Tirit kebabı tarifi

Tirit kebabı tarifi

Sizi "Akşama ne pişirsem" derdinden kurtaracak harika bir tarifimiz var. Başta Konya olmak üzere, Türkiye’nin birçok yöresinde sofralarda yerini alan tirit kebabını evinizde yapmak hiç de zor değil. Etleri pişirip kızarttığınız ekmeklerin üzerine koyun. Sarımsaklı yoğurt ve soğanları da üzerine gezdirip maydanoz yapraklarıyla son dokunuşu yapın. İşte bu kadar kolay. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 500 gram yoğurt
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kurutulmuş ekmek
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için:

  • Biber
  • Domates

Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın ve etler suyunu çekene kadar kavurun.

Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.

Etler yumuşayıncaya kadar tencerede pişirin.

Bayat ekmeği dilimleyip, fırında hafifçe sertleştirin ve 2 santimetrelik kareler halinde keserek servis tabağına aktarın.

Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tencereye tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin.

Tencereyi 10 dakika sonra ateşten alın. Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine dökün.

Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.

Ayrı bir kasede de sarımsaklı yoğurt hazırlayın.

Etlerin üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu yayın. Ardından üzerine soğanları koyun.

Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın.

Birkaç dakika içinde hazır: Şipşak tava böreği
Fotoğraf: Alamy

tirit kebabı tarifi konya yemekleri kebap tarifleri yöresel lezzetler