GeriEt Yemeği Tarifleri Terbiyeli sulu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Terbiyeli sulu köfte tarifi

Terbiyeli sulu köfte tarifi

Havuçları ve patatesleriyle çorba kıvamında nefis bir köfte yemeği.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 limon
  • 1 yumurta sarısı
  • 15 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyeli sulu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu kıyın. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin.

Suyu tencereye alıp tuz ekleyerek kaynatın. Köfteleri, küp doğradığınız kerevizi ve havucu ilave edip orta ateşte 20 dakika pişirin. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık dolusu ekleyip karıştırarak ılıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaşça tencereye ilave ederek yemeği ocaktan alın. Sıcak servis yapın.