USTA İŞİ

Terbiyeli marul dolması tarifi

Terbiyeli marul dolması tarifi

Farklı lezzetlerden hoşlananlar için mükemmel ve pratik bir yemek olan terbiyeli marul dolması...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 30 adet marul yaprağı
  • 1 demet dereotu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Sert kısımlarını kesin. Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.

Soğanları küp küp doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın. İçine kıyma, yıkanmış pirinç ve kıyılmış dereotunu karıştırıp tereyağını da ilave ederek içi hazırlayın.

Marul yapraklarını parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde koyun. Dolma içinden koyun ve kenarları içe kıvırıp dolma sarar gibi sarın. Tencereye dizip 2 bardak sıcak su ilave edin. Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın. 20 dakika pişirin.

Limon suyuyla yumurtayı çırpın. Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatın ve servis yapın.


pratik tarifler terbiyeli marul dolması sebze yemeği tarifleri