ORTA ZORLUKTA

Taze soğanlı pofuduk omlet tarifi

Taze soğanlı pofuduk omlet tarifi

Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırarak yapılan nefis bir omlet.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet ince doğranmış taze soğan
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Yumurtaların aklarını ve sarılarını iki ayrı kaba ayırın. Aklarını mikser yardımıyla köpük olana kadar çırpın. Sarıların içine tuz, karabiber ilave edip hafifçe çırpın ve akların içine ilave edip spatula ile karıştırın.

Tavayı hafifçe yağlayın ve ocağa alın. Yumurta karışımını tavaya koyun ve hafifçe yayın. Bir kapak kapatıp, kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Sonra kapağı açıp rendelenmiş kaşar peynirleri ve ince doğranmış taze soğanı serpip kapağı tekrar kapatın. Yaklaşık 3 dakika sonra kapağı açın ve omletinizi ikiye katlayıp tabağa alın.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Yumurta Yemeği Tarifleri yumurtalı yemekler omlet tarifi

Lezizz Öneriler