ORTA ZORLUKTA

Tavuklu ve bezelyeli pilav tarifi

Tavuklu ve bezelyeli pilav tarifi

Zengin bir protein kaynağı olan tavukla hazırlayabileceğiniz enfes bir pilav tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Tavuğu küçük parçalara ayırın. Soğanı yağda kavurun, üzerine salçayı katın. 2 dakika sonra kuşbaşı doğranmış tavukları ve bezelyeyi ekleyin. 5 dakika kadar çevirdikten sonra tuzu koyarak kapağını kapatın.

Tavuk hafif yumuşayınca pirinci ilave edin. Üzerini geçecek kadar su koyun. 15 dakika daha pişirin.


pratik yemekler pratik yemek tarifleri pilav tarifleri