ORTA ZORLUKTA

Tavuklu ve bezelyeli pilav tarifi

Tavuklu ve bezelyeli pilav tarifi

Zengin bir protein kaynağı olan tavukla hazırlayabileceğiniz enfes bir pilav tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Tavuğu küçük parçalara ayırın. Soğanı yağda kavurun, üzerine salçayı katın. 2 dakika sonra kuşbaşı doğranmış tavukları ve bezelyeyi ekleyin. 5 dakika kadar çevirdikten sonra tuzu koyarak kapağını kapatın.

Tavuk hafif yumuşayınca pirinci ilave edin. Üzerini geçecek kadar su koyun. 15 dakika daha pişirin.



pratik yemekler pratik yemek tarifleri pilav tarifleri

Lezizz Öneriler