ORTA ZORLUKTA

Tavuklu şehriye çorbası tarifi

Tavuklu şehriye çorbası tarifi

Lezzetine doyamacağınız bu çorbanın yapımı hem çok kolay hem de tadı tam da damağınıza layık!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Süslemek için
  • Maydanoz yaprakları

Hazırlanışı

Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu koyun. Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın. Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin.

Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın. Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın. İçine küp küp doğradığınız patates ve havucu katın. 5 dakika sonra şehriyesini ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın.

Maydanozla süsleyerek servis yapın.



şehriye çorba yemek tarifleri