GeriHamur İşi Tarifleri Tavuklu sebzeli kiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu sebzeli kiş tarifi

Tavuklu sebzeli kiş tarifi

Kiş sadece çay saatlerinde değil ana yemeklerde de zevkle tüketilebilecek bir hamur işi. Eğer böyle zamanlar için bir tarif arıyorsanız size tavsiyemiz tavuklu sebzeli kiş olacak. İçindeki malzemeleri sayesinde lezzeti katlanan bu kişi küçük muffin kalıplarında tek tek yapıp servis işini de kolaylaştırabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Kiş hamuru için:

  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

İç malzemesi için:

  • 1 parça derisiz tavuk eti
  • 1 orta boy kabak
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Dereotu
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı un 
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Tavuklu sebzeli kiş tarifi Nasıl yapılır?

Unun dışındaki malzemeleri karıştırıp ardından unu ekleyin. Hamuru yoğurup nemli bir bez ile üzerini örterek dinlenmeye bırakın.

Tavuğu haşlayıp kuşbaşı doğra. Küçük küpler halinde doğradığınız kabak, patates ve havuçları da haşlayın.

Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla açıp su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Yağladığınız muffin kalıplarına hamurları yerleştirin. Çatalla tabanına delikler açtığınız hamurlarınızı buzdolabına koyun.

Sosu için tereyağı ile unu kavurun. Tavuğun haşlama suyundan yarım bardak alıp, yarım bardak süt ile birlikte kavurduğunuz una ekleyin ve iyice çırpın.

Tavuk ve sebzelere dereotu ve tuz ekleyip sosla karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurları su koyduğunuz tepsiye dizip 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Hamurların içine harcı doldurun ve üzerine kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına verip 15-20 dakika daha pişirin.