ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Tavuk şinitzel tarifi

Tavuk şinitzel tarifi

Tavuk severler için pratik bir yemek!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • Köri
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun. Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.

Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın. Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin.



yemek yemek tarifleri tavuk tarifi tavuklu yemek tarifleri şinitzel tarifi pratik tavuk yemekleri

Size Önerilerimiz