GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk köftesi tarifi

Tavuk köftesi tarifi

Köfte 7’den 77’ye en sevilen yemeklerden. Peki genellikle dana ya da kuzu kıymasıyla yapılan köfteyi tavuk etiyle yapmaya ne dersiniz? Böylece hem çok daha hafif hem de farklı bir lezzeti kolayca elde edebilirsiniz. Yanında da patatesle herkesin çok seveceği tavuk köftesi tarifi aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek demet nane
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini küçük küçük doğrayıp mutfak robotunda kıyma haline getirin.

Karıştırma kabına aldığınız kıymaya yumurta, galeta unu, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.

Kuru soğanı rendeleyin.

Nane, maydanoz ve kişnişi ince ince kıyıp köfte harcına katın.

Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.

Elinizi yağlayıp köfteye şekil verin. Köftelerinizi 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Tavayı güzelce ısıtıp köftelerin iki tarafını da kızartın. Afiyet olsun!