GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk dürüm tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk dürüm tarifi

Tavuk dürüm tarifi

Evlerinizde yaptığınız bu tavuk dürümün lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2-3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
Lavaş ekmeği için:
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Tavuk dürüm tarifi Nasıl yapılır?

Lavaş ekmeği için bir su bardağı ılık suyun içine, 1 tatlı kaşığı mayayı katıp kabarmasını bekleyin. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Kabaran mayalı suyu döküp yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamurdan bezeler yaparak unlu zeminde tavanızın büyüklüğünde açın. Tavayı ısıtıp lavaşları önlü arkalı pişirin.

Tavuk göğsünü, domatesi ve biberi küçük küp şeklinde doğrayın. Hepsini bir kaba alıp üzerine zeytinyağını ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın. 15 dakika kadar dinlendirin. Teflon bir tavada tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Harcı ocaktan alıp kekiğini ekleyin. Pişen lavaşların arasına tavuklu harçtan koyup dürüm yaparak servis edebilirsiniz.