USTA İŞİ

Tavuk dolması tarifi

Tavuk dolması tarifi

Lezzetiyle damak tadınıza uygun tavuk dolmasının tarifi çok kolay.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 8 adet tavuk butu
  • 1 bardak bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Tavuk budunun uç kısımlarındaki kemiği bıçak yardımıyla çıkarın. Tavada tereyağını eritin ve küp küp doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız patatesleri ve havuçları atıp 4-5 dakika da kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz patates ve havuçların içine bezelye, kıyılmış dereotu, karabiber, tuz ve 1 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin.

Tavuk budunun uç kısımlarında oluşan boşluğun içine, hazırladığınız bezelyeli harçtan 1 yemek kaşığı koyup, ucundan kapatın. İçlerini doldurduğunuz butları fırın tepsisine yerleştirip, 1 bardak su gezdirin.

175 derecelik fırında 90 dakika pişirip pilavla servis yapın.


pratik tarifler tavuk dolması et yemeği tarifleri