GeriEt Yemeği Tarifleri Tavuk ciğer tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk ciğer tarifi

Tavuk ciğer tarifi

Ciğer denince akla genellikle kuzu veya dana geliyor ancak tavuk ciğeriyle de enfes yemekler yapabilirsiniz. Üstelik çok daha ekonomik olan tavuk ciğeri ile biz bugün şahane bir sote hazırladık. Siz de lezzetli bir tavuk ciğer tarifi aradıysanız içeriğimize mutlaka bir göz atın.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram tavuk ciğeri
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Tavuk ciğer tarifi Nasıl yapılır?

Ciğerlerinizi iyice ayıklayın, kanı çıkana kadar bol suyla yıkayın.

Kuruladığınız ciğerleri kuşbaşı doğrayın.

Soğanları piyazlık doğrayın, dolmalık biberin çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırın.

Önce soğanları sonra da biberleri tavada kavurun.

Ciğerleri de tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Domates salçası ve baharatları yemeğe ekleyip altını kısın.

Kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin.