GeriMeze Tarifleri Tavuk ciğer pate tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk ciğer pate tarifi

Tavuk ciğer pate tarifi

Pate, ciğerin her türlüsüyle yapılabilen ve genellikle aperitif olarak tüketilen bir ürün. Kaz ciğerinden yapılan pate dünya mutfaklarında oldukça ünlü ama siz çok benzer bir lezzeti tavukla da ortaya koyabilirsiniz. Sizin için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tavuk ciğer pate tarifi hazırladık. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 600 gram tavuk ciğer
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 dal biberiye
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Tereyağını tencereye alıp eritin.

Temizleyip ayıkladığınız tavuk ciğerlerini tereyağında soteleyin.

Ardından esmer şeker, tuz, kuş üzümü, çubuk tarçın, karabiber, nar ekşisi ve biberiye ilave edip karıştın.

2-3 dakika daha soteledikten sonra suyunu ekleyin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Ciğerler suyunu çektikten sonra ocaktan alın.

Çubuk tarçın ve biberiyeyi içinden alıp kalan malzemeyi blender’dan geçirin.

Ciğer pateyi kavanoza alın ve üzerine zeytinyağını ilave edip soğumaya bırakın.

Pate soğuduktan sonra ekmek dilimleri üzerinde servis edin.