GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk biftek rulo tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk biftek rulo tarifi

Tavuk biftek rulo tarifi

Sıradan tavuk yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için hem göze hem de damaklara hitap edecek bir önerimiz var: Tavuk biftek rulo tarifi. İncecik tavuk biftekler iç harçla buluşup rulo şekli veriliyor, davet sofralarına yakışır bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, tavuk biftek rulo nasıl yapılır?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 parça tavuk biftek
  • 250 gram tavuk kıyma
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram ıspanak
  • 2 çay kaşığı tuz

Tavuk biftek rulo tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ile havucu rendeleyin.

Kırmızı biberi küçük küpler şeklinde doğrayın.

1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve tavuk kıymayı derin bir kapta yoğurun.

1 çay bardağı bezelye ve ince kıyılmış ıspanağı ilave edin.

Tavuk bifteklerin içine hazırladığınız harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kenarlarını kürdanla tutturun.

İçlerini doldurduğunuz tavuk biftekleri tereyağı ile yağladığınız tepsiye dizin.

Salçayı 1 su bardağı su ile karıştırın.

Tavuk bifteklerin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra kürdanları çıkarıp dilimleyin