GeriBalık Tarifleri Tavada uskumru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada uskumru tarifi

Tavada uskumru tarifi

Uskumru özellikle sokaklardaki balık ekmek tezgahlarında en sık karşımıza çıkan balıklardan biri. Izgarası, dolması ve çirozu çok lezzetli olan uskumruyu tavada da kolayca pişirebilirsiniz. Yarım saatte hazır edip yiyebileceğiniz kolay bir yemek arıyorsanız tavada uskumru tarifimizi kaçırmayın. Çok beğeneceksiniz...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet iri uskumru
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Tavada uskumru tarifi Nasıl yapılır?

Uskumruyu ayıklayıp iki filetoya bölün. (Bunu balıkçınızdan da rica edebilirsiniz.)

Balıkları hafifçe tuzlayın.

Tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.

Balıkları tavaya alıp orta ateşte önlü arkalı kızartın.

Sosu için zeytinyağı, limon suyu, kekik ve tuzu karıştırın.

Tavadan alıp servis tabağına aktardığınız balıkların üzerine kekikli sosu gezdirin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun...