GeriTatlı Tarifleri Tavada künefe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada künefe tarifi

Tavada künefe tarifi

Künefe neredeyse herkes için karşı koyulamaz bir lezzet. Dışı çıtır içi yumuşacık uzayan peynirlerle dolu olan bu tatlıyı evinizde denemek isterseniz, leziz tavada künefe tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram künefe peyniri
  • 400 gram kadayıf
  • 120 gram eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 70 gram toz Antep fıstığı

Tavayı yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Tavada künefe tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alın.

İyice karıştırarak şekeri eritin.

Şeker eriyip, su kaynamaya başlayınca limonu ilave edin.

Şerbet güzelce kıvam almaya başlayınca ocaktan alın.

Şerbetiniz hazır, ılınması için oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

Kadayıfları bir kabın içinde küçük küçük parçalara ayırın.

Eritilmiş tereyağını küçük kadayıf parçalarının üzerine yavaşça ilave edin.

Hepsinin yağlandığına emin olun.

Kadayıf peynirlerini ince ince dilimleyin.

Kullanacağınız tavayı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tavanın tabanına iyice bastırarak yaydırın.

Üzerine hazırladığınız ince peynir dilimlerini dizin.

Kalan kadayıfları da peynirlerin üzerini tam kapatacak şekilde yaydırın.

Ocağın altını açın. Tavanın üzerinde künefenin bir tarafını 5 dakika kadar pişirin.

Tavanın kapağını sıkıca kapatarak tavayı ters çevirin.

Kadayıfı tavanın kapağının üzerine alın.

Tavayı tekrar yağlayın ve künefenin diğer tarafı pişecek şekilde dikkatlice tavanın içine aktarın.

Önceden hazırladığınız ılık şerbeti künefenin üzerine dökün.

Künefe şerbeti tamamen çekince ocağın üzerinden alıp servis tabağına aktarın.

Künefenin üzerini Antep fıstığı ile süsleyip hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.