GeriHamur İşi Tarifleri Tatar böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatar böreği tarifi

Tatar böreği tarifi

Erzurum mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Tatar böreği tarifiyle karşınızdayız. Yapılışı gözünüzü korkutmasın çünkü göründüğü kadar da zor değil. Yapım aşaması su böreğini andırsa da üstüne konulan kıymalı harcı ve yoğurtlu sosuyla ondan ayrılarak çok faklı bir lezzet çıkıyor ortaya. Sizinde canınız çektiyse hemen mutfağa giderek bu enfes böreği denemenizi öneririz. İşte Tatar böreği tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Alabildiği kadar su
  • Tuz

Harç İçin;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sos İçin;

  • 500 gram yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Tatar böreği tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kaseye yumurta ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Ardından un, tuz ve aldığı kadar su ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken sosunu hazırlayın.

Kıymayı ve sıvı yağı bir tavaya alıp iyice kavurun.

Ardından salça ve küçük küçük doğradığınız soğanı ekleyerek bir müddet daha pişirin.

Daha sonra ince ince kıydığınız maydanozu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek iyice karıştırıp ocağı kapatarak kenara alın.

Diğer tarafta yoğurdu bir kaba alarak çırpın ve içine ezdiğiniz sarımsakları ve bir çay kaşığı tuzu ekleyerek karıştırın.

Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırarak oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.

Ardından hazırladığınız yufkaları baklava dilimi gibi kare şeklinde kesin.

Daha sonra bu kareleri ikiye bölerek minik üçgenler haline getirin.

Diğer tarafta bir tencereye iki litre kadar su koyarak kaynatın ve içine bir miktar tuz atın.

Kaynamakta olan hazırladığınız yufkaları atarak 10 dakika haşlayın.

Haşladığınız yufkaları bir tepsiye alarak biraz soğumasını bekledikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

Son olarak kıyma sosunu ilave ederek servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...