GeriHamur İşi Tarifleri Tam tahıllı glutensiz ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tam tahıllı glutensiz ekmek tarifi

Tam tahıllı glutensiz ekmek tarifi

Hem besin değeri yüksek hem de lezzetli bu ekmeğin yapımı da pratik.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3/4 bardak pirinç unu
  • 3/4 bardak badem unu
  • Yarım bardak akdarı unu
  • Yarım bardak karabuğday unu
  • 3 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek bardak zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım bardak ılık su
  • 2 kaşık keten tohumu

Tam tahıllı glutensiz ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı ılık su ve bal ile karıştırarak aktive olmasını bekleyin. Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırarak mayayı ekleyin.

Hazırladığınız hamuru yağlı pişirme tepsisine yayarak 180 derece fırında 50-55 dakika üzeri kızarana kadar pişirmeye bırakın.